EL CANVI DE LES PERSONES

 

psicologic1 Les persones canvien realment?

A Psicòleg Barcelona observem que generalment, a les persones no els és difícil reconèixer que han canviat respecte del passat, però en canvi, els costa imaginar que també canviaran en el futur.

canvi-personalitat-barcelonaA els joves de 18 anys els acostumen a agradar les calaveres i els tatuatges, però als 28 anys molts d’ells es penedeixen. Hi ha qui troba l’amor de la seva vida als 25, però aquesta idea queda definitivament aniquilada quan es divorcia als 35. Fins i tot als 68, la gent pensa, “Uf, ja no sóc la persona que era als 58 anys, però estic segur que vaig a ser d’aquesta manera als 78 “.
És molt curiós que, tot i que la majoria de les persones reconeixen que les seves vides han canviat en l’última dècada, no creuen que el canvi sigui constant. Contra tota evidència, la majoria de la gent sembla creure que el que són ara és més o menys el que serà per sempre.

 

Per exemple, enquestats d’una mitjana de 33 anys d’edat indiquen que esperen un canvi en la seva vida petit durant la pròxima dècada. En canvi, enquestats de 43 anys d’edat, expliquen que la seva vida ha canviat molt durant els últims deu anys.

Encara que la personalitat i els valors tendeixen a ser més estables amb l’edat, les persones generalment subestimen l’abast dels futurs canvis de la seva personalitat.

En un estudi realitzat per QUOIDBACH, els voluntaris enquestats responen variades preguntes sobre la seva música favorita, menjar, aficions, així com sobre les decisions relatives als amics i les vacances. En aquest estudi es va arribar a un parell de conclusions:

  1. Com més gran es fan les persones, menys es creuen que canviaran. Els resulta difícil imaginar que les seves creences i valors podrien canviar significativament en el futur.
  2. La gent té tendència a reconèixer que la seva personalitat i preferències han canviat en el passat.

 

Com a conclusió es podria dir que la majoria de persones són conscients que han canviat, però els és difícil o incòmode imaginar com canviaran en el futur.