PSICOLOGÍA DEL CONSUMISME

 

consumisme-psicologia-barcelonapsicologic1 Actualment, som molts els que no només volem o necessitem un cotxe que ens sigui útil com a transport, sinó que volem un cotxe que ens agradi, d’una determinada marca i model. No ens conformem amb qualsevol peça de vestir que simplement ens abrigui i sigui còmoda, desitgem que sigui del nostre grat. Tampoc ens conformem amb un telèfon mòbil que només serveix per trucar, sinó que ens agrada que aquest tingui un gran nombre d’aplicacions i funcionalitats.

A Psicòleg Barcelona ens preguntem:

· Per què ja no volem les coses que són simplement ” útils” ? Per què tenim grans desitjos de posseir certs objectes ?

· Per què econòmicament ens costa arribar a final de mes ? Perquè no guanyem prou diners… o per què no guanyem prou diners per viure com ens agradaria ?

 

psicologic1 Què significa “viure com ens agradaria” ?

Els psicolegs de Psicòleg Barcelona observem que en aquests temps de “crisi econòmica”, són moltes les persones que no estan disposades a renunciar a productes com cotxes, viatges, roba de marca, certes activitats d’oci, etc…, perquè consideren que són necessàries per viure una “vida digna” ; una vida que mereixi ser viscuda.

 

psicologic1 Què significa viure una “vida digna”? Quins són els mínims per arribar a la “vida digna”?

Podem responsabilitzar els mitjans de comunicació i a les campanyes publicitàries del nostre desig irracional de consumir determinats productes ?

Psicòleg Barcelona creiem que no. Considerem que aquests, simplement col•laboren a inspirar i modelar els nostres desitjos de consum.

Llavors… per què vivim en una societat de consum? Què ens aporta aquest tipus de societat? Es pot ser una persona “no – consumista” en aquest tipus de societat?

 

 

Enllaços:

¿Per què consumim?

Motius que fan consumir

Motivació modern/post-modern

Relació consum i emocions

Consum y felicitat

Car o barat?

Conclusions